اتاقک توزین

کاربرد اتاقک توزین

برای حفظ سلامتی پرسنل و نمونه و مواد دارویی نیاز به پروسه ای به نام توزین در اتاقک توزین اتاق تمیز است. این اتاقک با استفاده از فیلتر هپا جریان هوای تازه را از بالا به پایین هدایت کرده و از جهت پایین هوا به واسطه فیلتراسیون اگزاست می شود.

تصویری از اتاقک توزین در آزمایشگاه

اتاقک توزین در آزمایشگاه

اتاقک توزین چیست؟

اتاق توزین یا نمونه برداری فضایی تمیز است که همچون اتاق تمیز جریان هوا از بالا به پایین دمیده شده و ذرات معلق هوا در اثر توزین و یا نمونه برداری را به سمت فیلترها هداین کرده و جذب می کند. در این عمل کاربر و کالا از آلودگی دور می مانند. هم چنین فشار منفی داخل اتاق توزین باعث می شود تا از نفوذ ذرات به خارج اتاقک جلوگیری به عمل آید.

در گذشته اتاقک توزین اتاق تمیز راحتی در کار را تعیین می کرد. به طور سنتی در کنار انبارهایی که ذخیره شده بودند قرار داشت. اما امروزه اتاقک توزین یک نقطه ورود به تولید و نقطه انتقال مواد از انبار به مناطق فرآیند است. از این رو معیارهای خاص بهترین مکان را تعیین می کند. اتاقک توزین از سه بخش تشکیل شده است. محل استقرار مواد اولیه و توزین و فرآیند تحویل توزین به تولید است. به طور کلی طراحی توزین به این بستگی دارد که چه نوع فرآیندی قرار است که انجام شود.

فشار اتاق توزین نسبت به محیط اطرافش منفی است که جدا کردن این مکان با محیط از طریق پرده های PVC انجام می شود. این کار ایمن بودن با پرسنل را تضمین می کند و سهولت کار را ایجاد می کند.

کاربرد اتاقک توزین

  • عملیات توزین در شرکت های داروسازی و آزمایشگاه ها
  • عملیات غربال کردن و الک کردن
  • عملیات جداسازی پودرها و مایعات عملیات پرنمودن مخازن از مواد اولیه
  • عملیات پر نمودن و تخلیه رآکتورها، خشک کننده ها، گرانول سازی و ..
  • عملیات آسیاب کردن مواد، توزیع مواد و..
تصویری از اتاقک توزین در داروسازی

اتاقک توزین در داروسازی

اجزای اصلی اتاقک توزین یا نمونه برداری

  1. بدنه اتاقک که از جنس استیل است.
  2. عمل فیلتراسیون که از اهمیت زیادی برخوردار است.
  3. موتور فن های دمنده و مکنده
  4. سنسور تشخیص گرفتگی فیلترها
  5. گیج اختلاف فشار
  6. پریز پلسکو

روش کار اتاقک توزین اتاق تمیز

روش کار اتاقک توزین اتاق تمیز به این صورت است که با دمش جریان هوا از فیلتر هپای سقف از بالا به پایین و سپس هدایت ذرات معلق در هوا به سمت پیش فیلتر G4 در انتهای اتاقک است. پس از آن عبور هوا از فیلتر کیسه ای F8/9 اتفاق می افتد. جریان دهی هوا با استفاده از موتور فن نیز ایجاد می شود. در مرحله بعدی تخلیه هوای اضافی پس از عبور از فیلتر هپا اتفاق می افتد. در انتها هم عبور هوا تا 70 تا 90 درصد جریان هوا از فیلتر هپا H13/14 سقف است.

مزایای اتاقک توزین

اتاقک توزین اتاق تمیز که برای حفظ سلامتی و جان پرسنل طراحی و اجرا شده است و دارای مزیت های اصولی و فنی است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

  • ایجاد فشار منفی برای جلوگیری از انتشار ذرات در محیط مجاور
  • ایجاد سرعت خروجی از فیلتر هپا
  • ایجاد کلاس A-GMP
  • ایجاد روشنایی دارای 500 لوکس
  • دارای سیستم اعلام پرشدگی هر یک از فیلترها شامل پیش فیلتر، هپا و کیسه ای

تجهیزات سفارشی در اتاقک توزین اتاق تمیز

  • سیستم هوشمند برای افزایش دور موتور نسبت به پرشدگی تدریجی فیلترها به طور خودکار
  • نمایشگر مخصوص پرشدگی فیلترها همرا ه نمودار
  • نمایشگر مخصوص فشار منفی اتاقک همرا با اعلام هشدار در صورت نقض فشار منفی
  • پرده PVC آنتی استاتیک ورودی جهت افزایش کیفیت در اتاق توزین
تصویری از عملیات غربال کردن از اهداف اتاقک توزین

عملیات غربال کردن از اهداف اتاقک توزین

سخن آخر

در این مقاله با اتاقک توزین آشنا شدیم که در واقع اتاق توزین یا نمونه برداری فضایی تمیز است که مانند اتاق تمیز که جریان هوا از بالا به پایین دمیده شده و ذرات معلق هوا در اثر توزین و یا نمونه برداری را به سمت فیلترها هدایت کرده و جذب می کند. در این عمل کاربر و کالا از آلودگی دور می مانند. هم چنین فشار منفی داخل اتاق توزین باعث می شود تا از نفوذ ذرات به خارج اتاقک جلوگیری به عمل آید. هم چنین این اتاق برای حفظ سلامتی پرسنل دارای اهمیت زیادی است.

سوالات متداول اتاقک توزین

1کار اتاق توزین چیست؟
پروسه ای به نام توزین در اتاق توزین انجام میشود که در واقع نمونه برداری فضایی تمیز است که جریان هوا از بالا به پایین دمیده شده و ذرات معلق هوا در اثر توزین و یا نونه برداری را به سمت فیلترها هداین کرده و جذب می کند. در این عمل کاربر و کالا از آلودگی دور می مانند. هم چنین فشار منفی داخل اتاقک توزین باعث می شود تا از نفوذ ذرات به خارج اتاقک جلوگیری به عمل آید.
2اتاقک توزین در چه جاهایی دارای کاربرد است؟
اتاق توزین در داروسازی ها و آزمایشکاه ها کاربرد زیادی دارد. عملیات غربال کردن و الک کردن نیز از کاربردهای اتاقک توزین است. از دیگر کاربردهای آن عملیات جداسازی پودرها و مایعات عملیات پرنمودن مخازن از مواد اولیه است.
3بخش های اتاق را شرح دهید؟
از سه بخش تشکیل شده است که این سه بخش شامل محل استقرار مواد اولیه و توزین و فرآیند تحویل توزین به تولید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلین روم