اتاق تمیز

تجهیزات اتاق تمیز

اتاق تمیز آژند

ساختمانها و مکان هایی که برای کارهای مربوط به تحقیق، توسعه و ذخیره سازی در علوم زندگی مورد استفاده قرار می گیرند حتما باید الزامات منحصر به فرد (مانند اتاق تمیز) را برآورده کنند. به منظور رعایت ضوابط و مقررات سختگیرانه با هدف تأمین امنیت و ایمنی سرنشینان و همچنین تولید و ذخیره سازی مورد نیاز، باید یک زیرساخت فناوری بسیار تخصصی بکار گرفته و نگهداری شود. در این مطلب به بررسی اتاق تمیز چیست؟ برای شما عزیزان خواهیم پرداخت.

شاید با خودتان بگویید که این کار چندان آسانی نمی باشد و هر شخصی نمی تواند از عهده آن به خوبی برآید. خب باید بگوییم که حق نسبتا با شما می باشد و برای این کار که در حقیقت درباره حمایت از مردم و دارایی ها از مواد پرخطر می باشد نیاز به یک تیم حمایتی و مکانی مناسب دارد که از هر لحاظ مناسب با فعالیت های پرخطر و حساس باشد. رسیدگی کردن به این موضوع که یک شرکت با در نظر گرفتن چالش های روزمره که در هر کشور و جامعه ای وجود دارد کار بسیار سخت و حساسی می باشد بنابراین نیاز است تا با در نظر گرفتن تمام موارد و مسائلی که می تواند در روند پیشرفت به شما کمک کند مکان و ساختمان مناسبی را برای فعالیت های پرخطر در نظر گرفت.

محصولات اتاق تمیز

چراغ اتاق تمیز

چراغ کلین روم


کفشور اتاق تمیز

کفشورکلین روم


در اتاق تمیز

درب کلین روم


پنجره اتاق تمیز

پنجره کلین روم


ویدئو اتاق تمیز

در بخش زیر شما عزیزان می توانید با فرایند طراحی، نصب و اجرا تجهیزات اتاق تمیز توسط مجموعه آژند آشنا شوید.

 
 

معرفی اتاق تمیز آژند

ما در آژند کلین روم تمام سعی خود را کرده ایم تا با در نظر گرفتن تمام این چالش ها آنچه که در این مسئله می تواند به شما کمک کند را در اختیارتان قرار دهیم. تیم ما آماده است تا با شبکه گسترده ای از متخصصان و راهکارها و خدمات بسیار مدیریتی در زمینه ساخت علم زندگی برای همه برنامه ها از شما پشتیبانی کند. راه حل برای دستیابی به نتایج برجسته یکی از مواردی که می تواند به حرفه های پرخطر کمک کند تا به دور از هر چالش و مشکلی به فعالیت های حساس خود بپردازند اتاق تمیز می باشد.

بدون شک کلمه اتاق تمیز را بارها شنیده اید اما به طور کلی معنا و مفهوم دقیقی از آن را کسب نکرده اید. قبل از آن می خواهیم شما را با راه حل هایی که به شما کمک می کنند تا به نتایج برجسته ای در حرفه و شغل حساس خود دست پیدا کنید بپردازیم. بسته به هدف شما، ایجاد محیط کار ایده آل شما باید شامل تعدادی از فناوری های مختلف باشد.

که در این صورت شما با در اختیار داشتن سیستم آزمایش شده، مؤلفه ها و خدمات مدیریت ساختمان می توانید مطمئن باشید که بهترین راه حل برای نیازهای شخصی  و هدفی که به دنبال آن هستید را در اختیار دارید.کاری که شما باید در ابتدای امر انجام دهید این است که از هدف و برنامه کاری خود یک سناریو تهیه کنید و یاد بگیرید که چطور می توانید با حفظ عملکرد بهینه در طول چرخه به نتایج برجسته در تحقیقات، توسعه و تولید آنچه  به دنبالش هستید برسید.

 اتاق تمیز آژند

آشنایی با اتاق تمیز آژند

اتاق تمیز چیست؟

خب در ابتدای مطلب به این موضوع اشاره کردیم که برخی از کسب و کارها به اندازه ای پر خطر و حساس می باشند که نیاز به یک مکان مشخص برای انجام فعالیت های کاری خود دارند که به اصطلاح به برخی از این مکان ها اتاق تمیز گفته می شود. 

در تعریف کلی می توان اینگونه عنوان کرد که clean room به یک مکان کاملا تمیز گفته می شود که از نظر تعداد و سایز ذرات گرد و غبار معلق در هوا و شرایط محیطی مانند رطوبت، سرما، گرما و حتی فشار تحت کنترل باشد. این روزها با پیشرفت علم و تکنولوژی تجهیزات گسترده بسیاری برای ساخت و طراحی این اتاق در اختیار می باشد.

بنابراین بهتر است که این اتاق را اینگونه معرفی کنیم، یک فضای مخافظت شده در مقابل انوع آلودگی ها که برای محصولات و خدمات حساس در صنایع داروسازی، پزشکی، مواد غذایی و... مورد استفاده قرار میگیرد.

اتاق تمیز

آشنایی با اتاق تمیز

سوالات متداول اتاق تمیز

1بعد از ساخت اتاق تمیز چه آزمونی باید انجام شود؟

بعد از اینکه کار ساخت اتاق به اتمام رسید باید آزمون  OQ  انجام شود. این آزمون بر روی تمام تجهیزات و لوازم مورد نیازی که در اتاق کلین از آن ها ساتفاده می شود انجم میگیرد. بررسی هایی که روی این تجهیزات انجام می شود نشان م یدهد که بعد از استقرار کلیه تجهیزتی که خریداری شده اند می توانند عملکرد مناسب و خوبی را در اتاق تمیز داشته باشند.

2آزمون میکروبی clean room چه آزمونی است؟
کنترل میکروبی این اتاق به سه صورت Settle plate، Contact plate و Air sampling در تمامی شرکت های دارویی، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی پیش‌رفته، شرکت‌های تجهیزات و ملزومات پزشکی و کلیه شرکت‌هایی که به هر نحو از اتاق کلین استفاده می‌کنند، انجام خواهد گرفت. با انجام دادن این آزمون خیالتان راحت خواهد شد که فضای مورد استفاده دارای حد مجاز میکروب محیطی می باشد
3حد مجاز آلودگی در هر کلین روم چقدر است؟
حداکثر حد مجاز آلودگی در اتاق تمیز بر اساس استاندارد ISO 14698 که یک یاز ستانداردهای ارزیابی و کنترل آلودگی می باشد مورد محاسبه قرار می گیرد. البته ناگفته نماند که حد مجاز آلودگی در clean room بسته به گرید اتاق نیز دارد
4فیلتر مخصوص اتاق کلین چیست؟
در ساختمان های معمولی برای کنترل دما و رطوبت از سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شود و در اتاق تمیز علاوه بر این تاسیسات، برای کنترل ذرات معلق و آلودگی ها از فیلترهای مختلف استفاده می شود. جریان هوای هدایت شده به داخل اتاقهای تمیز توسط دستگاه مخصوص تصفیه و فیلتر می‌شوند و همچنین هوای داخل محیط بطور دائم در چرخش و تصفیه مجدد قرار می‌گیرد.
یکی از رایج ترین فیلترهای مورد استفاده، فیلتر هپا می باشد، در این روش، تمام هوایی که قرار است به داخل اتاق تمیز وارد شود باید از فیلتر هپا (HEPA) عبور کند. فیلتر هپا اجازه عبور به ذرات با اندازه ۰.۳ میکرو متر و بزرگتر، نمی دهد. فیلتر هوای الپا (ULPA) نوع دیگری از فیلتر هواست که بسیار قوی تر از فیلتر هپا بوده و استفاده های خاص تری دارد.
5هزینه اتاق تمیز چگونه محاسبه می شود؟
هزینه این اتاق به عوامل متعددی از جمله مساحت ،نوع اتاق و درجه اهمیت آن، تعداد فیلترها و تجهیزات مورد نیاز که منجر به طراحی های مختلف و مصالح متفاوتی خواهد شد، متغیر است. علاوه بر هزینه های نگهداری اتاق تمیز نیز باید مد نظر قرار گیرد، چرا که به طور مرتب این اتاق ها باید مورد بررسی قرار گیرند و فیلترها به موقع تعویض شوند، پوشش و رنگ سقف،کف و در و پنجره ها باید بازبینی شود و تمیزکاری صورت گیرد.
6مراحل ساخت اتاق تمیز با چه ترتیبی صورت میگیرد؟
در مرحله ساخت دیواره ها و سقف ها نصب می گردند و پنجره ها و چهارچوب دربها در محل خود قرار میگیرند و حفراتی که جهت نصب چراغ ها و جای فیلتر باکس ها و محل قرار گیری دریچه های هواو غیره تعبیه میگردد. مراحل نصب ادوات اتاق تمیز مرحله تمیز کاری، بعد از مرحله نصب کلیه قطعات، ادوات برقی، مکانیکال، کف سازی اجرا می گردد. در این مرحله کلیه دربها در محل خود قرار می گیرند،کروها و گوشه ها نصب میگردند، درزها سیلیکوت کاری شده،در نهایت فیلم محافظ رویه پانل ها برداشته شده و کار آماده تحویل می شود.

طراحی اتاق تمیز

هر بخش از خانه، ساختمان، سازمان ها و شرکت های مختلف نیاز به طراحی های مخصوص و منحصر به فرد خود دارند که با توجه به نوع استفاده آن ها طراحی های خاصی برای آن ها در نظر گرفته می شود و هر یک دارای استانداردهای مخصوص به خود می باشند که در زمان طراحی حتما باید به این استانداردها توجه زیادی شود.

برای طراحی استاندارد اتاق تمیز نیز باید استانداردهای مربوط به آن حتما در نظر گرفته شود. برای طراحی این اتاق ها استانداردهای مختلفی تعریف شده است که با توجه به آن استانداردها میزان آلودگی هایی که در فضا وجود دارد مورد سنجش و کنترل قرار گرفته و سپس اقدامت مربوط  به طراحی انجام خواهد گرفت.

یکی از استانداردهایی که برای طراحی این اتاق به آن توجه شده است استاندارد ISO 14644 می باشد که طبق این استاندارد تعداد ذرات کمتر از نیم میکرون در یک فوت مکعب اندازه گیری شده است.

معمولا برای این کار و نوع طراحی از رنگ های ویژه استفاده می شود حتی کف اتاق، دیوارها و پنجره هایی که در طراحی clean room از آن ها استفاده می شود خاص و منحصر به فرد می باشند و به گونه ای هستند که امکان جریان هوا در آن ها بیشتر از سایز اتاق باشد می باشد.

نکته مهم در طراحی اتاق تمیز نحوه نگهداری از آن می باشد که دارای اهمیت بسیار بالایی است. مثلا باید در این اتاق ها از فیلترهای هوایی استفاده شود که امکان تعویض آنها وجود دارد و هر چند وقت یکبار بتوان آن ها را به موقع تعویض کرد. برای اینکار نیز باید از افراد آموزش دیده در این زمینه استفاده کرد.

الزامات اتاق تمیز

اتاق کلین محیطی است که باید از هرگونه آلودگی و ذرات آلوده به دور باشد. برای رسیدن به این هدف، رعایت و ایجاد یکسری الزامات در clean room دارای اهمیت است. از الزامات اتاق تمیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استاندارد
  • کلاس بندی
  • پارتیکل سنجی در جهت پایش اتاق

استاندارد در اتاق تمیز

طبق استاندارد ISO 14644-1 اتاق تمیز باید به گونه ای ساخته شود که عاری ازهرگونه ذرات آلوده باشد و تراکم عددی آن قابل کنترل باشد. این معیار مطابق با نیازمندی فضای آن اتاق انجام می شود. دیگر پارامترها هم در این استاندارد مورد سنجش قرار می گیرد. این پارامترها عبارتند از:

  1. دما
  2. رطوبت
  3. فشار

استاندارد فدرال 209

این استاندارد به عنوان تنها منبع شناخته شده برای اتاق های تمیز در جهان وجود دارد. مشهورترین استاندارد برای اتاق های تمیز، استاندارد فدرال 209 است. بر اساس این استاندارد کلاس اتاق از 1 تا 100000 تقسیم بندی می شود. شاخص اصلی درجه بندی در اتاق تمیز براساس این استاندارد، شمارش تعداد ذرات با قطر 0.5 میکرومتر در واحد حجم است. به این معنی که در این اتاق با کلاس 1 تنها 1 ذره با قطر 0.5 میکرومتر در واحد حجم (فوت مکعب) وجود دارد. این طبقه بندی بیشتر مناسب اتاق صنعتی تمیز است.

حداکثر غلظت ذرات مجاز
0.5 0.3 0.2 0.1 کلاس اتاق تمیز
1 3 7 35 1
10 30 75 350 10
100 300 750 3500 100
1000 -- -- -- 1000
10000 -- -- -- 10000
100000 -- -- -- 100000

استاندارد 14644

در این استاندارد عواملی مثل طراحي اتاق تمیز، تست عملكرد و آلودگي محيطي محاسبه و مطالعه می شود. بر اساس این استاندارد، کلاس های اتاق کلین از کلاس ایزو 1 تا ایزو 9 تقسیم می شوند.

 
رده های پاکیزگی ذرات معلق بر حسب استاندارد 14644
0.5 0.3 0.2 0.1 کلاس ها
-- -- -- 10 کلاس 1
-- 10 24 100 کلاس 2
35 102 237 1000 کلاس 3
352 1.020 2.370 10000 کلاس 4
3.250 10.200 23.700 100000 کلاس 5
35.200 102.000 237.000 1000000 کلاس 6
352.000     -- کلاس 7
3.520.000     -- کلاس 8
35.200.000     -- کلاس 9

استاندارد GMP

در این نوع از استاندارد اتاق تمیز تعداد ذرات در دو گونه آماده به کار و در حین انجام کار شمارش می شوند. کلاس های این اتاق A , B, C, D  طبق طبقه بندی GMP با کلاس های 100 تا 100000  نسخه D استاندارد فدرال ایالات متحده با تعداد ذره های در یک اندازه به خصوص، که در هر فوت مکعب هوا در وضعیت بدون اینکه فعالیتی باشد در هر درجه مجاز است، مقایسه می شود. برای اینکه به شرایط گرید A,B ویا C  رسید باید به پارامترهایی چون ابعاد و فضای اتاق، تعداد پرسنل و تجهیزات موجود در اتاق توجه کرد.

پارتیکل سنجی

این بحث مربوط به ذره می شود که یک اصطلاح عمومی است. ذره ماده ای است که با چشم دیده نمی شود و با استفاده از ابزار دقیق و پیشرفته قابل رویت است. اندازه گیری این تعداد ذرات را پارتیکل سنجی می گویند. پارتیکل سنجی برای پایش اتاق تمیز انجام می شود که دارای روش های مختلفی است. استفاده از ذرات شمار و بررسی جریان هوا و استفاده از محیط های کشت در جاهای گوناگونی از اتاق تقسیم، ازروش های پارتیکل سنجی است.

در واقع از عوامل مهم دیگر در الزامات اتاق کلین، معماری کلین روم، لباس پوشیدن در این اتاق و نظافت کلین روم هم است.

طراحی و معماری کلین روم

سازه، معماری و تاسیسات برقی از عوامل مهم در طراحی و معماری و ساخت کلین روم است. معماری کلین روم شامل دیوار ها درب ها پنجره ها و کف مخصوص به اتاق تمیز است. هر کدام از این اجزا باید دارای سطوحی صاف بوده و پارتیکل زا نباشد و قابل شستشو و تمیزکاری باشد. درز و گوشه ایی که محل تجمع ذرات است هم در هیج نقطه از اتاق وجود نداشته باشد.

طراحی کلین روم

چگونگی طراحی و معماری کلین روم

لباس پوشیدن در اتاق تمیز

بهداشت کارکنان و پرسنل در این اتاق دارای اهمیت است. باید برای جلوگیری از ورود آلودگی به کلین روم، یک سری آموزش ها و قوانین طبق استانداردها را به کارکنان آموخت. نحوه پوشش کارکنان بر اساس کلاس بندی اتاق کلین متفاوت است. کلین روم کلاس A , B , C , D هر کدام قوانین لباس پوشیدن در این اتاق مخصوص به خود را دارد.

نظافت کلین روم

روش های مختلفی برای نظافت کلین روم وجود دارد. هرچه قدر سطح تمیزی در اتاق بیشتر باشد، احتمال وجود ذرات یا میکروبهای آسیب دیده یا خراب شدن تجهیزات و فرآیندهای تولید بسیار کمتر شده و کاهش می یابد. نظافت کلین روم با روش های مختلفی بر اساس استاندارد و کلاس بندی اتاق تمیز انجام می شود.

تجهیزات اتاق تمیز

تجهیزاتی که در این اتاق مورد استفاده قرار می گیرند، نباید به گونه ای باشند که آلاینده ها و ذرات معلق در هوا را به خود جذب کنند و یا باعث تجمع ذرات آلوده شوند. از دیگر ویژگی هایی که این تجهیزات دارند، این است که نباید در مسیر جریان هوا اختلال ایجاد کنند. مقاومت درمقابل مواد شوینده هم از دیگر خصوصیات تجهیزات کلین روم است. از تجهیزات اتاق تمیز می توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:

درب کلین روم

درب اتاق تمیز داری فریم مخصوص از جنس آلومینیومی است که با فرآیند عملیات حرارتی و آنودایز ایجاد می شود. دارای بدنه ای با روکش گلاسه ضد خش است. دستگیره ها هم از جنس استنسل استیل هستند. یراق آلات در این درب ها هم دارای سطحی صاف و بدون پستی و بلندی است. درب ها دارای پانل به ضخامت استاندارد 50 میلیمتر هستند.

درب اتاق تمیز

نمونه درب اتاق تمیز با پنجره

درب اتاق تمیز

درب دستگیره دار برای اتاق تمیزی

درب اتاق تمیز

درب پنجره دار کلین روم

درب کلین روم

درب کلین روم با پنجره

درب کلین روم

درب اتاق تمیز

درب اتاق تمیز

درب کلین روم

 

تجهیزات هواساز کلین روم

تجهیزات هواساز بر اساس کلاس بندی در اتاق تمیز طراحی می شود. در ابتدای خروجی هوا فیلتر هپا قرار دارد که کار پاکسازی ابتدایی را درباره آلاینده ها انجام می دهد. اندازه ذرات این آلاینده ها معمولا بالای  ۰٫۵ میکرون است. هواسازها دارای دو نوع هایژنیک و یا معمولی هستند.

تجهیزات تلفن اتاق تمیز

تلفن‌ها در اتاق‌های تمیز چالشی منحصر به فرد ایجاد می‌کنند، زیرا می‌توانند آلودگی‌هایی را معرفی کنند که ممکن است پاکیزگی محیط را به خطر بیندازند. برای رفع این مشکل، از سیستم های تلفن تخصصی استفاده می شود که برای برآوردن نیازهای خاص محیط های اتاق تمیز طراحی شده اند. این تلفن ها معمولاً مهر و موم شده و از موادی ساخته می شوند که با پروتکل های اتاق تمیز سازگار هستند، مانند فولاد ضد زنگ یا پلاستیک های درجه یک. آنها همچنین دارای ویژگی هایی مانند فعال سازی صوتی، شماره گیری بدون لمس، و عملکرد هندزفری برای کاهش خطر آلودگی هستند. علاوه بر این، نصب و نگهداری این گوشی ها به صورت کنترل شده انجام می شود تا محیط اتاق تمیز را به خطر نیندازند.

تلفن اتاق تمیز

نمونه تلفن اتاق تمیز

تجهیزات دوش هوا

دوش هوا یک مسیر پاکسازی برای افراد و وسایل ورودی به اتاق است. با از بین بردن آلودگی در آن ها میزان آلودگی ورودی به اتاق تمیز را به حداقل می رساند. افراد و وسایل هنگام ورود به کلین روم از حجم و فشار بالایی از هوا تمیز شده و وارد اتاق می شوند.

هزینه اتاق تمیز

قیمت اتاق کلین بر اساس در هر متر مربع با توجه به کلین روم طراحی و اجرا شده و هم چنین تجهیزات مورد نیاز در کلین روم محاسبه می شود.

ساخت اتاق تمیز

در ساخت این اتاق از هواساز هایژنیک، دوش هوا، میز لامینار، هود، فن فیلتر یونیت و هود لامینار استفاده می شود. کمدهای لباس و تجهیزات استیل هم از ملزومات اتاق کلین به حساب می آید.

نکات مورد توجه در اتاق تمیز

لباس پوشیدن کارکنان در اتاق تمیز متفاوت است و باید لباس های مخصوص خود مثل کلاه و لباس خاص خود را داشته باشند. در بعضی از کلین روم ها برای به حداقل رساندن میزان آلودگی دوش هوا تعبیه شده است. حتی از فیلترهای خاصی برای هواکش ها استفاده می شود. جهت جریان هوا نیز از نکات مهم در کلین روم ها است. طراحی ها به طور کلی به گونه ای است که از ورود آلودگی به محیط این اتاق باید جلوگیری شود.

انواع تجهیزات اتاق تمیز

آنچه بعد از طراحی این اتاق باید در نظر داشته باشید تجهیزاتی است که در این اتاق ها از آن ها استفاده می شود که خود به بخش های و انواع مختلفی همچون فیلترها و قطعات کنترل تقسیم بندی می شوند. از جمله تجهیزات اتاق کلین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساندویچ پانل سقفی clean room
  • ساندویچ پانل دیواری clean room
  • اگزاست فن
  • درب clean room هم باد
  • درب clean room غیر هم باد
  • پس باکس
  • پنجره clean room
بررسی انواع تجهیزات اتاق تمیز

آشنایی با انواع تجهیزات اتاق تمیز

کاربرد اتاق تمیز

اتاق تمیز در کشور ایران بیشتر در صنایع داروسازی، خودرویی، صنایع فضایی، غذایی، صنایع اپتیک، الکترونیک، ساخت دی ‌وی ‌دی و بسیاری از صنایع دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. علت استفاده از این نوع اتاق ها انجام فرایندهایی است که در حوزه های علمی و آزمایشگاهی فعالیت دارند و روند آن ها بسیار حساس می باشد و باید از هر نوع آلودگی دور باشند.

کاربرد این اتاق برای اولین بار در بیمارستان بوده است که لرد لیستر برای جلوگیری از ایجاد عفونت و کم شدن آلودگی طرح ابتدایی اتاق تمیز را پیاده کرد. در ادامه کاربرد های این اتاق بیشتر و وسیع تر شد که در ادامه کاربردهای آن را ذکر می کنیم:

  •  محیط زیست
  •  صنعت هسته ای
  • صنعت داروسازی
  •  صنایع غذایی
  •  فناوری اطلاعات
  •  صنعت کشاورزی
  •  بیمارستان ها و خدمات پزشکی
  •  صنایع میکروالکترونیک

همانطور که می دانید اتاق تمیز برای این ساخته می شود که از آلودگی ها جلوگیری کند، یکی از مهمترین دلایلی که اتاق تمیز ساخته می شود این است که آزمایشات و داروسازی ها را در آن انجام شود. حال ما در این مقاله به خطر آلودگی میکروبیولوژیک در اتاق تمیز دارویی می پردازیم و امیدوار هستیم که محتوای این مقاله برای شما مفید واقع شود.

جمع بندی

در اختبار داشتن اتاق تمیز برای مشاغلی که باید به دور از آلودگی فعالیت خود را انجام دهند، امری لازم و ضروری می باشد. این اتاق ها باید داری طراحی های مخصوص و تجهیزات مناسب باشند.

clean room باید به گونه ی طراحی شود که از ورود هر مایع و ذرات آلوده کننده ای در امان باشد. افرادی که در این اتاق ها فعالیت دارند نیز باید از افراد آموزش دیده و ماهر باشند. ورود هر نوع مایع و مواد آلوده کننده به داخل این اتاق ها می تواند مشکلات و خطراتی را با خود به همراه داشته باشد.

51 Comments

  1. فرهاد گفت:

    منظور از حداکثر حد مجاز آلودگی در اتاق تمیز، یعنی ممکنه که آلودگی هم وجود داشته باشه؟

    • حد مجاز آلودگی در هر اتاق تمیزی بستگی به کلاس آن اتاق تمیز نسبت به استانداردها دارد ولی به طور کلی اتاق تمیز، تمیزی و عاری از هر نوع آلودگی را تا 99.99 دارا است.

  2. سینا گفت:

    در اتاق تمیز از چه سیستم استانداردی استفاده می شه؟

    • seo admin گفت:

      حد مجاز آلودگی در هر اتاق تمیزی بستگی به کلاس آن اتاق تمیز نسبت به استانداردها دارد ولی به طور کلی اتاق تمیز، تمیزی و عاری از هر نوع آلودگی را تا 99.99 دارا است.

    • سیستم استاندارد اتاق تمیز شامل سه نوع سیستم است.
      1. سیستم آمریکایی
      2. سیستم بین المللی ISO
      3. سیستم بین‌ المللی BS

  3. رویا گفت:

    استاندارد بهتر برای اتاق تمیز چیست؟

    • طراحی اتاق تمیز به گونه ای باید باشد که ذرات آلوده در آن به حداقل میزان برسد. دسته بندی اتاق تمیز بر اساس استانداردهایی صورت می گیرد. این دسته بندی بین المللی است و متناسب و بر طبق ایزوی ۱۴۶۴۴- ۱ است. دسته بندی ها بر سه دسته است که شامل شامل طبقه بندی اتاق بر مبنای ذرات، طبقه بندی بر مبنای کاربری و نوع محصولات و طبقه بندی بر مبنای استاندارد GMP است. این استاندارد از استاندارد اتاق تمیز است. حال هر چه قدر که حساسیت در اتاق تمیز بیشتر باشد، باید استاندارد بهتری برای آن در نظر گرفت.

  4. سمانه گفت:

    خطراتی که اتاق تمیز را تهدید می کند چیست؟

  5. محمد گفت:

    تجهیزات استیل اتاق تمیز چیست؟

    • از مهم ترین تجهیزات لازم برای اتاق تمیز تجهیزات استیل اتاق تمیز است، این وسایل به گونه ای طراحی میشوند که باعث تجمع ذرات در اتاق نشده و همچنین مسیر جریان هوا را مختل نکنند.

  6. سعادت گفت:

    بهترین فیلتر هواساز اتاق تمیز چیست؟

    • هواساز اتاق تمیز خود دارای دو نوع هایژنیک و معمولی است که دارای سه نوع فیلتر است. فیلتر کیسه ای، فایبرگلاس . فیلتر هپا است. بستگی به این دارد که چه کارایی از آن را بخواهیم ولی سیستم هایژنیک که دارای فیلتر هپا است در اتاق های تمیزی که از درجه تمیزی بالایی برخوردارند، استفاده می شود.

  7. شاهد گفت:

    آزمون PO اتاق تمیز چیست؟

    • در این آزمون، کلیه پرسنل در حال کار می باشند و آلودگی ناشی از پرسنل، تجهیزات در حال کار و …. محاسبه و پایش میگردد. تعداد مجاز پرسنل در اتاق تمیز نیز در این آزمون در نظر گرفته می شود.

  8. سحا گفت:

    آزمون میکروبی اتاق تمیز هر چند وقت یکبار گرفته می شود؟

    • طبق استاندارد WHO برای کنترل و پایش اتاق تمیز باید کنترل میکروارگانیسم ها به صورت دوره ای صورت بگیرد. فاصله زمانی گرفتن تستها بر اساس کلاس اتاق تمیز انجامی شود.

  9. برزو گفت:

    محاسبه هزینه اتاق تمیز به چه صورت است؟

    • هزینه اتاق تمیز به شاخصه های گوناگونی از جمله مساحت ،نوع اتاق تمیز و درجه اهمیت آن، تعداد فیلترها و تجهیزات مورد نیاز که منجر به طراحی های مختلف و مصالح متفاوتی خواهد شد، تغییر می کند. علاوه بر هزینه های نگهداری اتاق تمیز نیز باید محاسبه شود، چرا که به طور مرتب این اتاق ها باید مورد کنترل قرار گیرند و فیلترها به موقع تعویض شوند، پوشش و رنگ سقف،کف و در و پنجره ها باید بازبینی شود و تمیزکاری هم انجام شود.

  10. mona گفت:

    ممنون میشم در مورد اتاق تمیز ic و اتاق تمیز ازمایشگاه های پزشکی هم توضیح بدید

    • اتاق های تمیز در صنایع تولیدی و صنعتی دقیق مانند صنایع الکترونیک و تولید IC کاربرد دارند. در آزمایشگاه های پزشکی هم اتاق تمیز با درجه کلاس A B , C دارای کاربرد است. در واقع در این مکان ها از ورود ذرات آلوده به اتاق تمیز جلوگیری می شود و طبق استاندارد های جهانی طراحی می شود.

  11. مبینا گفت:

    تفاوت درب clean room هم باد با غیر هم باد چیه؟

  12. صمدی گفت:

    سلام خسته نباشید
    محصولات اتاق تمیز که بالای مطلبتون بهشون اشاره شده رو موجود دارید الان؟

    • mz hashemi گفت:

      سلام.
      بله. تمام محصولات موجودند. لطفا برای راهنمایی بیشتر با شماره درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

  13. مبینا گفت:

    کدام یک از سه روش کنترل میکروبی مفید تره؟

    • mz hashemi گفت:

      فشار هوای پر قدرت. در حقیقت فشار هوا می تواند به خوبی آلاینده ها و میکرو ارگانیسم های موجود در محیط را کنترل کند.

  14. محمدرضا گفت:

    آزمون های بعد از ساخت اتاق شامل چه آزمون‌هایی هستند؟

    • mz hashemi گفت:

      معمولا پس از ساخت کلین روم تست هایی می گیرند تا فاکتور هایی مانند فشار هوا، میزان آلاینده ها، دوام بدنه و… در محیط داخلی اتاق تمیز مشخص شوند.

  15. mz hashemi گفت:

    سلام.
    قیمت کف پوش ها بسته به جنس و متراژ مورد نظر شما متفاوت است. لطفا برای اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

  16. داریوش گفت:

    اتاق تمیز برای چه کار هایی کار برد دارد؟

    • seo admin گفت:

      سلام دوست عزیز
      از اتاق تمیز در بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و … برای انجام آزمایشات و یا تولید وسایل بهداشتی استفاده می‌شود.

  17. کاظم گفت:

    بسیار اطلاعات مفیدی بود
    تشکر از شما

  18. محسن گفت:

    محصولات اتاق تمیز دارای گارانتی نیز می باشد؟

  19. کینگ فرید گفت:

    وسایل اتاق عمل را هم موجود دارید؟

  20. هاشمی گفت:

    سلام
    خسته نباشید
    من می خواستم در مورد امکانات اتاق تمیز بپرسم. یک اتاق تمیز کلاس D لازم دارم می خواستم ببینم چه امکاناتی روشه.

  21. احمد گفت:

    بسیار عالی

  22. محمد گفت:

    برای نظافت اتاق تمیز از چه موادی استفاده کنیم

    • seo admin گفت:

      سلام برای انجام این کار به لوازم مخصوصی احتیاج دارید، براس اطلاع بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید.
      4228104-0912

  23. سلماز صنائی گفت:

    سلام خسته نباشید
    میزان آلودگی مجاز برای هر اتاق تمیز چقدر است؟

  24. سلماز صنائی گفت:

    سلام خسته نباشید
    اگه این میزان آلودگی در اتاق تمیز بیشتر بشه چه اتفاقی می افته؟

  25. سلماز صنائی گفت:

    سلام خسته نباشید
    میزان آلودگی مجاز برای اتاق تمیز چقدر است؟ اگه این میزان آلودگی بیشتر بشه چه اتفاقی می افته؟
    ممنون بابت اطلاعات مفیدتون

    • seo admin گفت:

      سلام دوست عزیز
      میزان آلودگی مجار در اتاق تمیر حدود ISO 14698 است اما باید توجه داشته باشید که این میزان به گرید اتاق تمیز نیز بستگی دارد.

  26. محمدرضا گفت:

    خیلی مطالب مفیدی بود

  27. Samira گفت:

    سلام، مشاوره رایگان هم دارید برای خرید تجهیزات اتاق تمیز؟

  28. محمد گفت:

    ممنونم از مطالبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلین روم